Uskolan talon asukkaat

 
Tänään vuorossa on pitkäaikainen Itä-Jämsän maamiesseuran jäsen Inkeri Piispala. Inkeri asuu Uskolan talossa, josta ollaan myös käytetty nimeä Tolmu. Inkeri asuu talossa hänen Kuutti-kissansa kanssa, mutta harvoin he ovat kahdestaan, sillä hänen lapset ja lapsenlapset käyvät usein moikkaamassa. Tänään vierailulle odotettiin myös lapsenlapsenlapsia.

 Kurikasta kotoisin oleva Inkeri on asunut Uskolan mäellä  yli 60 vuotta. Jämsään tullessaan hän toimi kodinhoitajana, mutta pisimmän työn hän teki Uskolan talon emäntänä. 

 Inkeri ja hänen puolisonsa Risto olivat innokkaita maamiesseuran jäseniä. Erilaiset koulutukset ja kurssit ovat jääneet mieleen, kuten sieni- ja käsityökurssit. Hän muisteli myös aikoja, jolloin Patajoen maamiesseuran sali oli täynnä kangaspuita, joilla valmistettiin toinen toistaan hienompia töitä. Hauskana muistona samaisesta salista oli Melttulan Tertun ja Vehmaan Kaarinan tanssimat polkat.

Nyt eläkkeellä ollessaan Inkeri on hankkinut asunnon Jämsän keskustasta, mutta ehdottomasti useimmin hänet voi tavata Uskolasta, jonka pihasta hän voi seurata Himoksen alueen toimintaa. Inkeri toteaakin, että hän toivoo Himoksen pysymistä ja kehittymistä.

Suvi K.


 


 

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syksyinen iltapäivä Sammallahden koululla 30.10.2021 klo 14-17

Rallit 2.10.2021