Lentopalloharrastusta vuosien mittaan

 Lentopalloverkko oli viritetty Myllymäen Unton muistin mukaan Patajoen maamiesseuran talon pihalle ainakin 60-luvulla. Pelaajista hän muistaa ainakin Jokisen Heikin, Osmon ja Raimon. Myös Kemilän nuorisoa oli mukana, ainakin Kirsti ja Riitta ja ehkä Ossikin. Itse Unto oli tuolloin katsomossa. Kenttä tuolla talon pihassa oli vähän kalteva, ei siis paras mahdollinen.

Myöhemmin 70-luvulla lentopalloa pelattiin Sammallahdessa vanhan sahan paikalla, Myllymäen riihen ja heinävajan välissä. Kenttä tuolla oli suhteellisen tasainen ja vanhat sahanpurut oli levitetty alustaksi. Pelaajina Unto muistelee olleen ainakin Jokisen Kalervo ja Hannu, Ruuhijärven Pentti, Hirvijärven Heikki, Antero ja Kaarlo, Isännäisen Tuomo ja Jussi, Jokisen Osmo ja Myllymäen Ari, Jarmo ja Unto. Tuolloin pelattiin pari kertaa viikossa.

Seuraavalla vuosikymmenellä lentopalloilijat siirtyivät koulun kentälle, jota rakennettiin kaupungin avustuksella ja talkoilla. Kolme vanhaa kaupungin katuvalaisinta saatiin lahjoituksena ja ne olivat käytössä talvella, kun kenttä jäädytettiin luistelua ja jääkiekon pelaamista varten. Lentopalloillat olivat keskiviikko ja sunnuntai, tuolloin kentältä kuului vielä iltamyöhällä melkoisia kannustuskarjaisuja sekä ilonkiljahduksia. Välillä pelaajia oli niin paljon, että piti jakaa kolmeen, jopa neljään joukkueeseen, jotka vuorottelivat. Näinä vuosina on mahdotonta nimetä kaikkia pelaajia, mutta merkittävää oli, että nyt tytöt valtasivat joukkueita. Mukana muistamme olleen ainakin Tarja Pitkänen, Terttu Heino, Saara Pasanen, Nanna ja Kirsi (?) Hietanen. Myös Kolun Paula tuli  pikkutyttönä  opettelemaan, miten sen pallon saa lentämään verkon yli. Ojalan Hanne ei osallistunut peliin, mutta autossaan istuen kentän vierustalla hän antoi asiantuntevia kommenttejaan. Näistä ajoista paperikuvia löytyy albumeista, mutta niitä ehkä myöhemmin.

Vuosituhannen vaihtuessa lentopalloilu alkoi hiukan hiipumaan, mutta melkein joka kesä verkko on viritetty paikoilleen. Näin tapahtui myös  viime sunnuntaina. Peli saatiin käyntiin, mutta enemmänkin pelaajia mahtuisi mukaan. Huomenna sunnuntaina illalla noin seitsemän aikaan sinne taas pääsee. 

Olisi oikein mukavaa, jos kirjoittaisit tänne omia muistikuviasi peli-illoista, kiitos.













Kommentit

  1. Paula
    Lentopallomuistoja on paljon alkaen -80 luvulta. Olin 7vuotias kun ekan kosketuksen sain lentopalloon. Pelattiin tosiaan kaksi kertaa viikossa monta tuntia illassa. Usein pelin jälkeen porukkaa meni uimaan Tilusrantaan ja siellä jatkui lystinpito. Joskus jatkettiin vesihiihdolla Myllymäen Jukan ja Kolun Pekan vetämänä. Näitä aikoja on moneen kertaan muisteltu.

    Paras muisto liittyy omaan henkilökohtaiseen elämääni, sillä
    Sammallahden lentopallokentältä olen löytynyt aviopuolisoni ❤
    Vuonna 1990 oli Myllymäen Helena 50. eri pelaaja. Silloin kävi paljon kesäasukkaita ja mökkiläisiä pelaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai että minäkin olin kentällä. Taisinpa sitten olla. Äärettömän hataran pallosilmän omaavana houkuttelua varmaan tarvittiin. Tietenkin tuo 50. pelaaja oli jo itsessään sellainen.
      - Helena

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syksyinen iltapäivä Sammallahden koululla 30.10.2021 klo 14-17

Jakson 12 tunnelmia